Securitas kumppanina turvallisuuden kehittämisessä

KIP Service ja Securitas tekevät yhteistyötä yhteisen vision siivittämänä: tavoitteena on olla suunnannäyttäjä teollisuuden turvallisuudessa Suomessa. Siksi yhteistyötä leimaa aito kumppanuus, avoimuus ja yhdessä kehittäminen.

Securitas kumppanina turvallisuuden kehittämisessä

KIP Servicen ja Securitaksen yhteistyö on jatkunut KIP Servicen perustamisesta lähtien. Securitakselle KIP:n alue on tuttu jo sitä aikaisemmalta ajalta. – Suurteollisuusalueen piirivartioinnin aloitimme 1997, ja vuosituhannen alkupuolella aloitimme lisäksi Bolidenin porttivartioinnin. Samoihin aikoihin neuvottelimme ensimmäisen kerran myös eteläisen alueen kanssa, mutta silloin neuvottelut eivät vielä johtaneet sopimukseen, kertaa Securitaksen Pohjois-Suomen aluejohtaja Jan Pilvi.

Vuonna 2008 kilpailutukseen tuli koko suurteollisuusaluetta koskeva palvelutuotanto, ja sen kisan Securitas voitti. Yhteistyö KIP Servicen kanssa käynnistyi seuraavan vuoden alussa koskien aluevartiointia ja porttivartiointia. Yhteistyö laajeni merkittävästi kesällä 2016, jolloin Securitas otti vastuulleen myös operatiivisen tehdaspalokuntatoiminnan.

Securitaksen henkilökunta on tullut tutuksi kaikille KIP:n alueella työskenteleville ja vierailijoille. ”Hermokeskus” sijaitsee Port Towerissa, mistä suoritetaan ympärivuorokautisesti seitsemänä päivänä viikossa paikallisvartiointia, kulunvalvontaa ja luvitusta. Edellisten lisäksi Securitas on hoitanut erilaisia koulutuksia ja vastannut palokaluston hoitamisesta. Securitaksen henkilökuntaa suurteollisuusalueella työskentelee reilut 30.– Lisäksi toimitamme ja ylläpidämme laajasti erilaisia turvallisuusteknisiä järjestelmiä, kuten kameravalvontaa ja rikosilmoitinjärjestelmiä.
Kennet Särs työskentelee Securitaksella täysipäiväisenä järjestelmäasiantuntijana hoitaen KIP:n alueella muun muassa asennuksia sekä huoltoja. Pilven mukaan Securitaksen painopiste on tällä hetkellä palo- ja pelastusympäristön sekä työturvallisuuden osaamisen kehittämisessä, kun perinteisen vartioinnin tarjoamia resursseja hyödynnetään turvallisuustyössä entistä monipuolisemmin.

Securitaksen mittakaavassa KIP on meidän yksi suurimmista asiakkaista Jyväskylän pohjoispuolella. Erityistä tässä asiakkuudessa on teollisuusympäristö ja sen moninaiset turvallisuuden osa-alueet. Jan Pilvi on erityisen mielissään KIP Service -yhteistyön luonteesta. – Kumppanuus on todella hedelmällistä. Pystymme kehittämään asioita yhdessä vaikkapa hankkimalla uutta tekniikkaa ja osaamista. Molemmat osapuolet haluavat olla edelläkävijöitä ja painottaa kaikessa tekemisessä korkeaa laatua.

Avainsanat